Kestenov med 900 g

Kestenov med 900 g
Dostupnost dostupno
Željena količina
Količina 1
Volumen 900 gr.
Cijena

70.00 KN


Sukladno čl. 22 Zakona o PDV-u Izdavatelj računa nije obveznik plačanja PDV-a.

Med od kestena u sebi sadrži velike postotke prirodnog antibiotika. Tamne je crveno smeđe boje, a njegova boja varira zavisno od podneblja gdje pčele skupljaju med. Blagog je i pomalo gorkog okusa, te karakterističnog kesten mirisa.

Kestenov med dobiva se od plodova stabla kestena koje je rodno početkom jeseni. Stablo je slično hrastu i doseže duboku starost, od oko 500 godina. Najviše raste u Europi, a čest je i u našim šumama.

Kestenov med sadrži bogatstvo minerala od kojih se ističu željezo, fosfor, kalij, kalcij i magnezij, a od vitamina bogat je vitaminima A, C i skupine B. Od svih orašastih plodova kesten je jedini koji je bogat vitaminom C, a sadrži i puno folne kiseline. Kesten sadrži i ljekovite nezasićene masne kiseline kao što su palmitinska i oleinska kiselina. One su bitne za srce i krvne žile te pomažu kod borbe protiv lošeg kolesterola.

Kestenov med se preporučuje djeci, trudnicama, sportašima i svima onima koji su pod povećanim naporima. Jede se na način da se jedna mala žličica uzme i rastopi u ustima te potom pojede ili ga možete rastopiti u toplom mlijeku ili čaju te tako popiti. Pripazite samo da voda nije kipuća jer bi njome mogli uništiti hranjive tvari. Uzimajte ga uvijek suhom žlicom te ga nakon upotrebe dobro zatvorite. Jedite svaki dan po bar jednu žličicu ovog ljekovitog meda koji je sačinjen od plodova kestena.